Snarveien til en rammeverkskurv

Jun 30, 2022
 
 Lag krans i stedenfor ring

 

Jeg pleier ikke undervise snarveien på kurs. Da skal vi helst gjøre det ordentlig. Men noen ganger, kanskje på tur i skogen, eller langs Akerselva, når det klør i fingrene etter å bare LAGE noe, så er denne teknikken kjempefin.

Egentlig er det ikke en snarvei, noen gjør det slik på ordentlig, som om det er slik det skal være. Jeg synes de "ordentlige" ringene er finest - men til små kurver er denne løsningen ikke bare rask men også veldig kledelig.

 Jeg snakker om Å LAGE KRANS i stedet for å spikke en tykk pil til ring. Å bare ta en middels tykk pil (gjerne den tykkeste du har), slå en løkke på den som når man lager kranser og der er ringen ferdig! Ingen spikking! Teknikken er den samme som når du lager krans til en såpeskål! (Til deg som er på nettkurset: Se videoen om såpeskål under modul om pil og "pil til overs")!

Har man ingen tykk pil kan 2-3 tynnere sammen duge. Pass bare på når du skjøter inn flere at ingen av tykkendene havner på den delen av ringen hvor hanken skal være, slik at hanken blir finest mulig!

Et SUPERTRIKS er å surre pilen som du skal lage krans/ring av rundt en kjevle først. Da blir det veldig mye enklere å forme den til en sirkel uten at den lager stygge bøy. Ta den tynne enden på pilen og hold den fast inntil kjevla med den ene hånden samtidig som du begynner å dra resten pilen stramt rundt og rundt kjevla, til det ikke er mer pillengde igjen. Nå er pilen forhåndsbøyd og den er lett å forme.

Lager du en liten søt rammeverkskurv i typisk håndveske/barnekurv størrelse så holder det med 4 tilleggsstaker på hver side.

Mer fra bloggen

Oppbløting av pil i rør

Hvorfor jeg elsker rammeverkskurver

Det er stakene det handler om

Snarveien til en rammeverkskurv