Et felleskap for deg som fletter med pil

- eller har lyst til å begynne med det

 

Få jevnlig inspirasjon til å komme i gang - eller videre med - kurvflettingen din.

Kurvkollektivet  er forumet hvor du kan spørre om alt du lurer på, få hjelp til planlegging av fletteprosjekter, tips til oppbløting, ulike pilesorter og mer!

 

Bli med!

KOMMENDE TEMA I KURVKOLLEKTIVET:

 

H Ø S T I N G   A V  P I L

07.03.23: Foredrag om alt du måtte trenge å vite om høsting og oppbevaring av pil, enten du har din egen lille pileåker eller tilgang til annen hagepil. Tilgjengelig i opptak.

 

B E L G I S K   G J E R D E

18.04.23: Gjerder i levende pil er utrolig dekorative - og enkle å flette. Jeg forklarer hvordan du går frem for å planlegge, og flette ditt eget belgiske gjerde i hagen.

 

 

S O L B A K K E R

18.05.23: For å flette et vakkert fat til veggen, bruker vi i utgangspunktet akkurat de samme teknikkene som vi bruker til runde kurver. Jeg forklarer prosessen og hva du skal tenke på ved fletting horisontalt vs vertikalt!

 

H Ø N S E K U R V

20.06.23: Den klassiske 60-talls kurven, også kalt Brigitte Bardot kurv, er en variant av en rammeverkskurv, bare med litt flere ringer som utgangspunkt. I denne timen forklarer jeg hvordan du bygger opp rammeverket til en hønsekurv og hva du skal passe på for å få en fin form.

En pileklubb!

 

Kurvkollektivet er et forum hvor vi kan lære av hverandre, og treffes digitalt over møter på zoom, med ulike pil- og fletterelaterte tema. Det er for deg som ønsker å komme i gang med å flette mer hjemme, men trenger hjelp til planlegging av fletteprosjekter, oppbløting av pil og kanskje ny inspirasjon for hva en kan lage. Ikke minst er det et pileforum hvor vi også kan dele erfaringer knyttet til det å dyrke egen pil, enten det er til fletting eller hageprosjekter.

Forumet ledes av Kristine Træland, som har fagbrev i kurvmakerfaget og bred erfaring knyttet til ulike teknikker og kurver. Til tema-kveldene er det mulig å komme med ønsker og forslag til hva vi skal gjennomgå.

 

PRIS

590 kr

Årlig medlemskap

  • Forum for hjelp til planlegging av fletteprosjekter og oppbløting av pil
  • Jevnlige pil- og fletterelaterte foredrag
  • Møt opp live eller se temakvelder i opptak
  • Lær om å dyrke egen pil
  • Bli kjent med andre pileflettere

 

Bli med!

Om Kristine

Hensikten med pileklubben er å lage et nettverk for deg som fletter, eller ønsker å komme i gang med pileflett hjemme! Et sted hvor det er lett og naturlig å be om hjelp og få svar på alle spørsmålene en kan strande i. Hvilke pilesorter kan jeg bruke? Hvor mye trenger jeg for 1 kurv? Er pilen som jeg bløtla ødelagt? Og hva skal til for å lage sin egen pilåker i hagen?

Kurvfletting er en fantastisk hobby som jeg brenner for å gjøre mer tilgjengelig.

Jeg har selv 3,5 års læretid i kurvmakerfaget bak meg, en fordypning som har gitt meg en haug med teknikker det sjelden blir tid til å gå i dybden på under to dagers helgekurs.

Jeg vil at Kurvkollektivet skal bli en nerdeklubb der vi over tid kan gå i dybden, både på nye teknikker og forbedring av gamle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bli medlem