Et felleskap for deg som fletter med pil

- eller har lyst til å begynne med det

 

Få jevnlig inspirasjon til å komme i gang - eller videre med - kurvflettingen din.

Kurvkollektivet  er forumet hvor du kan spørre om alt du lurer på, få hjelp til planlegging av fletteprosjekter, tips til oppbløting, ulike pilesorter og mer!

 

Bli med!

HØSTENS FOREDRAG 2024:

 

P I L E S O R T E R

Hva er forskjellen på de ulike pilesortene? Nerdesnakk og detaljert gjennomgang av de viktigste pilesortene

 

V E S K E R

Jeg viser hvordan jeg fletter skuldervesker med ostebunn - tungesnitt og andre detaljer!

 

 

L Æ R R E M M E R

Alt du trenger å vite om tilpassing av lærremmer så de ser proffe ut! Maling, verktøy og mer.

 

F I L O S O F I S Ø N D A G

Lesesirkel: Rosa Hartmut om hastighet i dagens samfunn og kurvfletting som bremsekloss

 

 

En pileklubb!

 

Kurvkollektivet er et forum hvor vi kan lære av hverandre, og treffes digitalt over møter på zoom, med ulike pil- og fletterelaterte tema. Det er for deg som ønsker å komme i gang med å flette mer hjemme, men trenger hjelp til planlegging av fletteprosjekter, oppbløting av pil og kanskje ny inspirasjon for hva en kan lage. Ikke minst er det et pileforum hvor vi også kan dele erfaringer knyttet til det å dyrke egen pil, enten det er til fletting eller hageprosjekter.

Forumet ledes av Kristine Træland, som har fagbrev i kurvmakerfaget og bred erfaring knyttet til ulike teknikker og kurver. Til tema-kveldene er det mulig å komme med ønsker og forslag til hva vi skal gjennomgå.

 

PRIS

990 kr

Årlig medlemskap

  • Forum for hjelp til planlegging av fletteprosjekter og oppbløting av pil
  • Jevnlige pil- og fletterelaterte foredrag
  • Møt opp live eller se temakvelder i opptak
  • Lær om å dyrke egen pil
  • Bli kjent med andre pileflettere

 

Bli med!

Om Kristine

Hensikten med pileklubben er å lage et nettverk for deg som fletter, eller ønsker å komme i gang med pileflett hjemme! Et sted hvor det er lett og naturlig å be om hjelp og få svar på alle spørsmålene en kan strande i. Hvilke pilesorter kan jeg bruke? Hvor mye trenger jeg for 1 kurv? Er pilen som jeg bløtla ødelagt? Og hva skal til for å lage sin egen pilåker i hagen?

Kurvfletting er en fantastisk hobby som jeg brenner for å gjøre mer tilgjengelig.

Jeg har selv 3,5 års læretid i kurvmakerfaget bak meg, en fordypning som har gitt meg en haug med teknikker det sjelden blir tid til å gå i dybden på under to dagers helgekurs.

Jeg vil at Kurvkollektivet skal bli en nerdeklubb der vi over tid kan gå i dybden, både på nye teknikker og forbedring av gamle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NÅR DU MELDER DEG INN FÅR DU OGSÅ TILGANG TIL ALLE DISSE TIDLIGERE FOREDRAGENE:

 

H Ø S T I N G   A V  P I L

07.03.23: Foredrag om alt du måtte trenge å vite om høsting og oppbevaring av pil, enten du har din egen lille pileåker eller tilgang til annen hagepil. Tilgjengelig i opptak.

 

B E L G I S K   G J E R D E

18.04.23: Gjerder i levende pil er utrolig dekorative - og enkle å flette. Jeg forklarer hvordan du går frem for å planlegge, og flette ditt eget belgiske gjerde i hagen. Tilgjengelig i opptak.

 

 

S O L B A K K E R

18.05.23: For å flette et vakkert fat til veggen, bruker vi i utgangspunktet akkurat de samme teknikkene som vi bruker til runde kurver. Jeg forklarer prosessen og hva du skal tenke på ved fletting horisontalt vs vertikalt! Tilgjengelig i opptak.

 

H Ø N S E K U R V

20.06.23: Den klassiske 60-talls kurven, også kalt Brigitte Bardot kurv, er en variant av en rammeverkskurv, bare med litt flere ringer som utgangspunkt. I denne timen forklarer jeg hvordan du bygger opp rammeverket til en hønsekurv og hva du skal passe på for å få en fin form. Tilgjengelig i opptak.

N E V E R

27.06.23: Bonusmøte med Mari Fallet Mosand (@krokvokst). Mari lærer oss hvordan man høster sin egen never fra bjørketrærne og hva den kan brukes til. Tilgjengelig i opptak.

F I T C H I N G

24.9.23: Demonstrasjon av teknikken fiching - en kjempsterk fletteteknikk for å lage åpne luftige, passer både runde og ovale kurver. Tilgjengelig i opptak

O V A L   K R Y S S B U N N

29.10.23: Det perfekte neste steg for deg som allerede mestrer runde kurver! I denne timen går vi gjennom alt du trenger å tenke på for å lykkes med en oval kryssbunn. Tilgjengelig i opptak

F I L O S O F I S Ø N D A G

19.11.23: Hvorfor flette kurver? Hva gjør det med oss å bruke hendene til å skape selv fremfor bare å konsumere, og motsatt - hva skjer når vi ikke gjør det? Tilgjengelig i opptak

K R A N S E R

3.12..23: Live juleverksted med kransefletting. Ta med egen pil eller andre bøyelige greiner fra hagen så gjør vi det sammen! Tilgjengelig i opptak.

S A L G   A V   K U R V E R

4.2.24: Hvilke muligheter finnes for salg av kurver og pil som biinntekt? Et etterpurt tema hvor jeg vil dele erfaringer og refleksjoner så ærlig som mulig. Tilgjengelig i opptak

A V B A R K A   P I L

10.3.24: Hva er forskjell på å flette kurver med og uten bark, hvordan bløtes avbarket pil og hvordan avbarker vi? Tilgjengelig i opptak.

S P O N K U R V E R

7.4.24: Vi får besøk av kurvmaker og håndverkstipendiat Hege Iren Aasdal som skal fortelle om særnorske tradisjoner med å flette med splitta materialer. Tilgjengelig i opptak

F I L O S O F I S Ø N D A G

16.6.24: Hvilken aktualitet har slutten av 1800 tallets arts and crafts bevegelse i dag, og hva kan vi lære av den? Tilgjengelig i opptak.

 

 

Bli medlem